LHR-WAW by LOT

Posted: 03/12/2014 by Milko D. Georgiev

g)
След доста дълга пауза в писането тук, за която се надявам да намеря време и търпение да пиша по-нататък, едно пътуване ме накара да си върна желанието за брутална вербална саморазправа с (някои) авиокомпании.

Като редовен, при това златен Star Alliance пътник се старая да поддържам статуса там с редовни полети. Пък и ползването на Fast Lane, Priority Boarding и не на последно място на лаунджовете им (в този ред на мисли, как се превежда смислено launge на български?) е едно малко утешение за всички останали неудобства на систематичното пътуване. Така че когато системата ни за пътуване ми предложи като единствен смислен вариант да ползвам LOT (които са част от Star Alliance) за полета ми до Варшава, с леко нежелание от предишен неудачен опит, се съгласих и купих билета.

Като начало пътуването се подреди приятно – новият T2 (The Queen’s Terminal) на Хийтроу е великолепен. На практика всички компании от Star Alliance се преместиха на него от началото на м. септември.

Преминаването през проверката за сигурност, особено с Fast Lane е изключително бързо и безболезнено. Лаунджа на Lufthansa е… като всички останали лаунджове на Lufthansa. Честно казано човек може да се обърка дали е в Лондон, Мюнхен или Франкфурт, толкова еднакво изглеждат те навсякъде. Бординга на гейта беше също бърз и безболезнен. И дотук.

Самолетът на LOT беше стар, почти грохнал Boeign 737. Пластмасите на панелите бяха пожълтяли а седалките изхабени, с изтъркан текстил. Но черешката на тортата бяха платените сандвичи и напитки. Два пъти съм бил свидетел на това – веднъж в WizzAir и веднъж в United Airlines на вътрешен полет от IAD до LAX. Макар и че избягвам да ям в самолета (храната с изключение на 2-3 авиокомпании е отвратителна) полюбопитствах каква е цената – сандвич и напитка струваха 5 евро.

Отдавна съм се отказал да мрънкам на тема авиокомпании – категорично смятам, че тази индустрия се нуждае от реструктуриране и че болшинството от компаниите се фокусират единствено на пътниците от първа и бизнес класа, ощетявайки систематично всички останали. С настоящия си пост искам само да ви предупредя – не летете с LOT, просто те не заслужават вашите пари.

Утешението от това ми пътуване е великолепния Intercontinental Warsaw, с невероятните му гледки от 34 етаж, на който се намира стаята ми.

Поздрави от зимна Варшава!

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X