Не парадирайте!

Posted: 25/06/2015 by Milko D. Georgiev

Нямам нищо против човешката тъпота. От както се помня винаги съм имал много тъпи познати. С някои даже сме приятели. Приемам, че са различни, разбирам трудностите им, но не ми харесва как парадират с нея.

Това не е нормално! Даже и библейско не е. В Библията е написано – „Блажени бедните духом, защото тяхно е царството небесно“ (Мат. 5:3). Замислете се какво точно значи това? Не им е мястото на тия хора тук. Щом демонстрират своята тъпота, тъпаците трябва да си ходят в царството небесно, там им е мястото.

А пък и кой е казал, че са дискриминирани? Погледнете колко кръгли идиоти управляват държавата – като започнеш с премиера, та чак до #кой и Свинята Майка. За парламента даже няма да подхващам темата, там е инкубатор на тъпотия. А да не споменаваме колко умни хора, които станаха депутати рязко обърнаха резбата и станаха тъпаци.
Понякога си мисля, че повечето се правят на тъпи заради облагите. Знаеш колко по-лесно е да си тъп? Тъпаците се поддържат един друг. Имат си общество – аз на теб, ти на мен. И така правят кариера. С тъпотата си. А другите бъхтаме.

Откакто се появи тая свободия Фейсбук тъпаците са навсякъде. Пропагандата на тъпизма е във всичко. Налагат ни го като ценност. То не беше Пайнър, то не бяха турските сериали или петъчния парламентарен контрол. Тъпотията е навсякъде. Много ме дразни как я показват навсякъде. Навират ни я в очите. А децата ни гледат. И утре синът ми ще дойде и ще ми каже – „тати, аз смятам да стана тъп, защото така правят тия по телевизора“. Няма да го понеса, честно!

Искам да забраним всякакви прояви на тъпотия. Мисля, че трябва да се забрани тази противоестественост. Трябва да се забрани със закон, да е престъпление. Защото иначе загиваме като нация.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X