About Me

Най-трудно се пише за себе си.

След близо 8 годишна пауза, изненадващо най-вече за мен самия се завръщам в писането. И тъй като блогването е най-достъпната форма на емоционален ексхибиционизъм, след малко повече от два дни технологично предизвикателство започнах да пълня белите страници.

Казвам се Милко Георгиев. Занимавам се с обучения и консултации в областта на професионалното обучение.  Естеството ми на работа е такова, че пътувам много, основно в Европа, Близкия Изток и Африка.

Този блог не е профилиран. В него ще пиша за пътуванията си, за кулинарните си открития (това е едно от, да го наречем, хобитата ми), за фотография – непрофесионално, по-скоро като желание за изразяване на емоции или видени красиви картини от пътуванията ми, за политика и общество – защото те все още, или отново – не знам – ме вълнуват, за книги и не на последно място за това, с което си изкарвам хляба – обучения и технологии.

Правилата на блога са прости – коментарите се модерират. Все пак сте мои гости в моят дом. Всяко мнение е добре дошло с изключение, когато става дума за реч на омразата, независимо дали е срещу пол, раса, политически убеждения или сексуална ориентация. По убеждения съм силно либерале агностик и скептик и държа на добрия тон и аргументирания разговор.

И последно – какво е fernweh. Тази дума много точно описва това, което съм – “*an ache for the distance*” – неспирното желание да виждаш нови места.

X